BKR codering

Met een BKR codering kan het erg lastig zijn om een lening of hypotheek af te sluiten. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van het type BKR codering. Er zijn namelijk verschillende BKR coderingen. Sommige coderingen zijn lastig om vanaf te komen, maar BKR codering zelf verwijderen is ook mogelijk.


Een BKR codering krijgt u door een betalingsachterstand. Voordat een instantie een registratie voor u aan kan vragen dient u hiervan op de hoogte gebracht te worden. Is dit niet gebeurt dan is het verstandig om contact op te nemen met de betreffende instantie. Is men niet voornemens de BKR codering in te trekken, dan kunt u een verzoek indienen bij de geschillencommissie van het BKR te Tiel. Zij zullen dan uw situatie bekijken en kunnen, indien van toepassing, de codering intrekken.


Er zijn dus verschillende soorten coderingen.

BKR A1 codering

Een A1 codering houdt in dat dat u een betalingsachterstand heeft en de er een betalingsregeling is getroffen om de opgelopen schld terug te betalen. Met deze codering is het lastig een hypotheek te krijgen, want banken en andere geldverstrekker zullen weinig vertrouwen in u hebben als het aankomt op terugbetalen.

BKR A2 codering

De A2 codering houdt in dat u een betalingsachterstand heeft waarbij de schuld direct opeisbaar is. De schuldeiser kan beslag laten leggen op uw huis, auto, inkomen en overige bezittingen.

BKR A3 codering

Bij een A3 codering gaat het om een betalingsachterstand waarbij een geldbedrag van minimaal € 250 is afgeboekt.

BKR A4 codering

Bij een A4 codering heeft u een betalingsachterstand en kan de schuldeiser u niet bereiken. Er is geen vaste woon- of verblijfplaats bekend.

BKR HY codering

Een HY codering heeft betrekking op een hypotheek. Met een dergelijke codering wordt dus aangegeven dat u één of meer maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet heeft betaald.

BKR H codering

Van alle coderingen is de H codering het meest gunstig. Dit is namelijk een herstelcodering. Het houdt in dat de betalingsachterstand is ingelost. Vaak is het goed mogelijk om bij een dergelijke codering, in ieder geval op termijn, een hypotheek af te sluiten.

Begin met beleggen!

BKR hypotheek